Muutoskätilö

Heli

Heli Mehtälä

Olen tehnyt pitkään päivätyöni IT-töissä, monissa erilaisissa tehtävissä, mutta myös metsäteollisuudessa, myynnissä ja logistiikassa.

Tärkein yhteinen nimittäjä työurallani on silti ollut muutoksen tekeminen; muutos prosesseissa tai työtavoissa, järjestelmissä tai asioiden jäsentelyssä, ajattelussa tai johtamisessa. Jotta muutokset ovat voineet onnistua, on tarvittu ihmisten osallistumista, mukaan heittäytymistä. Ihmiset siis aikaansaavat muutoksen, mutta sen kätilöinnin – tapahtumaan auttamisen – koen omaksi roolikseni. Asiantuntijatiimit ja tiimien yhdessä aikaansaamat muutokset ovat erityisen lähellä sydäntäni, olenhan ollut osa sellaista oikeastaan koko työurani.

Olen sanavalmis, vuorovaikutustaitoinen ja hyvin käytännönläheinen. Monimutkaisetkin asiat kääntyvät suussani hyvin arkipäiväisiksi vertauksiksi ja siitä olen saanut monelta kollegalta kehuja. Prameat kalvot eivät toteuta muutosta, vaan konkreettiset tekemiset, jotka selkeytetään kaiken kohinan keskeltä. Silloin kun tehtävää ja ajateltavaa on paljon, jäsentely ja asian paloittelu yhdessä keskustellen ja kysellen auttaa. Yksi kerrallaan kuoritaan vaikka saavillinen perunoita!

Ratkaisukeskeisyydestä kiinnostuin, kun mietin miten kehittää omaa osaamistani. Eteen- ja ylöspäin suuntautuva ajattelu sopii hyvin toimeen tarttuvalle ja tavoitteelliselle. Osaamisen vahvistamiseksi olen kouluttautunut ratkaisukeskeiseksi coachiksi. Myöhemmin olen käynyt myös systeemisen business coachin opinnot laajentaakseni näkökulmia ja toisaalta kerätäkseni käyttööni riittävästi erilaisia työkaluja ja menettelyitä erilaisten tilanteiden varalta.

Ota yhteyttä! Heli@muutoskatilo.fi